Tuesday, January 10, 2012

Iarna cu picioare reci

N-am mai trecut demult pe aici, pe-acasă. Ştiam eu că nu m-aşteaptă nimeni. Poate de aia n-am trecut. E puţin frig, da-i totuşi bine. Nu-i nimeni. Doar eu şi iarna cu picioare reci. Uite de aia nu-mi place mie iarna. Că nu e albă ca-n poveşti. Că ninge degeaba.
Azi am văzut pe stradă o fată care zâmbea. De n-ar fi zâmbit, nici nu ţi-aş fi povestit. Ciudaţi şi rari oamenii care-şi zâmbesc lor, hai-hui, pe străzi murdare de mâzgă. Murdare de noi şi de voi. Normali suntem noi, ceilalţi, care nu zâmbim hai-hui, ci rar, de complezenţă şi prezenţă.
Vin fiert cu scorţişoară... miros de fulgi de zăpadă... şi focul... şi tu şi eu...Astea-s poveşti. Pereţii sunt surzi şi noaptea-i aproape.
De aia nu-mi place mie iarna. Că are picioarele reci. Şi că ninge degeaba.

10 comments:

Anonymous said...

...haunting...

Bieţîvan Ratat said...

! Mi se părea că-i plin de umbre pe aici. Cît despre zîmbete, ele s-au născut prea demult, le-a venit rîndul să plece, s-au uscat destul precum cîrnaţii pe cuie în beci.
Măcar tu ai văzut fulgii, chiar futili, chiar neaveniţi. Şi fulgilor le-a venit vremea. Urmează ghioceii născuţi din miros de pămînt reavăn şi încălzit.

Enrique G.A. said...

Buna ziua bellisima fotografie în B & N -
Salutări -.

Ady said...

Buna ziua,

Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

dumitru_gabriela31@yahoo.com

Catwalk said...

Atunci sunt si eu o ciudata :)

Bianca said...

AS dori sa revii cu mai multe postari, pentru ca e ciudat sa citesc despre iarna in mojlocul verii, nu spun ca nu imi place ce ai scris, ba dimpotriva

José María Souza Costa said...

Invitación
Yo soy brasileño, y tengo un blog, muy simple.
Estoy lhe invitando a visitar-me, y se posible, seguimos juntos por ellos.
Fuerza, Alegría y Amizad.
Ven para acá, y deja un comentário, para YO, seguí en su blog con facilidad.

Abrazos, del Brazil.


http://www.josemariacosta.com

Bucuresti servicii said...

So cute , ce poza draguta :*

Bieţîvan Ratat said...

Eu mă reîntorc frecvent pe aici, ca să te regăsesc la fel, dar diferită. Nu mă las, măcar până în 2023...

Bieţîvan Ratat said...

Deci? Ceva Old skull?